Mag een makelaar doorgaan met bezichtigingen als er al over een bod onderhandeld wordt?

Mag een makelaar doorgaan met bezichtigingen als er al over een bod onderhandeld wordt?

Zodra u bent begonnen met onderhandelingen hoopt u uiteraard dat u de eigenaar van de woning wordt. Wij begrijpen dat u graag wilt weten of de verkopende partij door mag gaan met bezichtigingen wanneer u al in onderhandeling bent. Wij leggen het hieronder aan u uit.

Onderhandeling leidt niet altijd tot verkoop

De verkopende partij mag doorgaan met bezichtigingen wanneer u al in onderhandeling bent. Dit komt omdat een onderhandelingsfase niet altijd zorgt voor een definitieve verkoop. Daarnaast wil een verkopende partij graag weten of er nog andere geïnteresseerden zijn. Wel dient de verkopende partij bij andere geïnteresseerden aan te geven dat er al een onderhandeling gaande is.

Nieuwe onderhandelingen pas actief wanneer de voorgaande afgerond is

Is er een andere partij geïnteresseerd in de woning, maar bent u al in onderhandeling met de verkopende partij? Dan dient de onderhandeling met u eerst afgerond te worden, voordat er een andere onderhandeling gestart wordt.

Laat u adviseren door onze makelaar

Wanneer u geïnteresseerd bent in een woning en u werkt samen met een aankoopmakelaar, dan zal de aankoopmakelaar u goed uitleggen hoe de onderhandelingsfase werkt. Het is belangrijk dat u tijdens deze fase geduldig blijft. Heeft u vragen of wilt u in contact komen met onze makelaars uit de omgeving van Emmen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Heeft u vragen of hulp nodig bij het vinden van een makelaar in Emmen?