Wanneer ik de vraagprijs bied, moet de verkoper de woning dan aan mij verkopen?

Wanneer ik de vraagprijs bied, moet de verkoper de woning dan aan mij verkopen?

Tijdens een onderhandeling kan het bedrag alle kanten op gaan. Het is belangrijk dat u te allen tijde bij uzelf blijft. Onthoudt uw financiële ruimte. Ga niet over uw budget heen. Zodra u besluit de vraagprijs te bieden voor een woning, bent u er dan verzekerd van dat de verkopende partij de woning aan u verkoopt? Wij geven hieronder antwoord op deze vraag.

 Vraagprijs is een indicatie bedrag

Een verkopende partij is niet verplicht om de woning te verkopen aan de persoon die de vraagprijs biedt. Tijdens een onderhandeling zijn beide partijen vrij om met een prijs te komen. Zo kunt u, als aankopende partij, besluiten om een lager bod uit te brengen dan u vooraf heeft voorgesteld aan de verkopende partij. De verkopende partij kan ook besluiten om een hoger bedrag voor de woning te vragen dan de originele vraagprijs. Dit gebeurd bijvoorbeeld in situaties waarbij er veel animo is voor de woning. Een vraagprijs is dus geen vast bedrag.

Bij een tegenbod vervalt een eerder gedane bod

Tijdens onderhandelingen kunnen veel verschillende bedragen voorbijkomen. Het is belangrijk om te weten dat een eerder bod vervalt wanneer er een tegenbod komt. Als aankopende partij kunt u dus uw bod aanpassen nadat de tegenpartij met een tegenbod komt. Zijn beide partijen gekomen tot een bepaald bedrag? Dan is er een deal en is de onderhandelingsfase afgerond.

Laat u adviseren door onze makelaar

Het onderhandelen bij aanschaf van onroerend goed kan vrij complex zijn. Onze professionele makelaars weten wat goed onderhandelen inhoudt. Werkt u samen met een aankoopmakelaar dan zal deze persoon u adviseren met betrekking tot biedingen. Makelaars Emmen helpt u graag bij aankoop of verkoop van onroerend goed. U hoeft dit niet alleen te doen.

Heeft u vragen of hulp nodig bij het vinden van een makelaar in Emmen?